Mirno nebo nad Rusijom: Simonjan zahvalila ruskoj PVO, dron oboren u blizini njenog doma

"Hvala našim sistemima PVO što je sve prošlo bez žrtvi i materijalne štete", poručila je glavna urednica RT i medijske grupe "Rusija sevodnja"

Dron koji su ruski sistemi PVO oborili u Istrinskom okrugu pao je blizu kuće glavne urednice RT i medijske grupe "Rusija sevodnja" Margarite Simonjan, javila je na Telegramu.

Simonjan je podelila sliku iz svog dvorišta i precizirala da je ukrajinski dron, oboren sredstvima protivvazduhoplovne odbrane, pao u susednu ulicu.

"Hvala našim sistemima PVO što je sve prošlo bez žrtava i materijalne štete", poručila je.

U narednoj objavi, ipak, dodala je da je, "kako javlja guverner Moskovske oblasti Andrej Vorobjov, u našem seocetu je povređeno dvoje ljudi".

Jutros je kijevski režim pokušao da izvede dva teroristička napada na Moskvu dronovima. Međutim, kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, oba napada su sprečena, ruski sistemi PVO oborili su ukrajinske dronove.

U napadu na Istrinski okrug, delovi drona koji je oboren povredili su dvoje ljudi i oštetili prozore na tri stambena objekta.

Moskovski aerodromi su privremeno, iz razloga koji su van njihove kontrole, a kako bi se osigurale dodatne mere bezbednosti, uveli ograničenja na prijem i puštanje letelica.