Sprečen upad ukrajinskih diverzanata u Rusiju: Meta ponovo Brjanska oblast

Brjanska oblast nalazi se tik uz granicu sa Ukrajinom, zbog čega je od početka Specijalne vojne operacije česta meta ukrajinskih diverzanata

Ruska vojska sprečila je danas još jedan upad ukrajinskih diverzanata na teritoriju Brjanske oblasti, koja se nalazi u Rusiji, na granici sa Ukrajinom. 

Kako prenose ruski mediji, diverzanti su pokušali da pređu granicu u Klimovskom okrugu. 

"Zahvaljujući koordinisanim i herojskim akcijama jedinica pogranične uprave FSB-a Brjanske oblasti, jedinica Ministarstva odbrane, specijalnih jedinica uprave Nacionalne garde Rusije za Brjansku oblast, napad je odbijen", saopštio je guverner oblasti Aleksandar Bogomaz na Telegramu. 

Prethodni napad diverzanata na ovu oblast desio se 16. avgusta. I taj je bio odbijen, a tada je likvidirano pet ukrajinskih boraca. 

Oružane snage Ukrajine redovno granatiraju ruske teritorije u blizini granice sa Ukrajinom, nanose udare dronovima i sprovode različite sabotaže.

Zbog toga, u Brjanskoj, Kurskoj, Belgorodskoj oblasti i Krimu više meseci unazad na snazi je takozvani žuti stepen opasnosti od terorizma. 

To podrazumeva pojačane inspekcije na železničkim stanicama i drugim mestima na kojima se okuplja veliki broj ljudi, povećanu bezbednost strateških objekata, uključujući energetsku infrastrukturu, ali i druge mere.