Kako "biju" Rusi: Vojna avijacija uništila ukrajinske punktove (VIDEO)

Ruska avijacija u zoni operacija obavlja zadatke uništavanja oklopnih vozila, vazdušne podrške snagama kao i transporta desantnih jedinica

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak borbenog rada posada jurišnih helikoptera Mi-28n Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na uništavanju uporišta i oklopnih vozila Oružanih snaga Ukrajine u zoni ​​Specijalne vojne operacije.

Tokom izvođenja borbenih naleta, piloti Vojne avijacije lansirali su rakete na utvrđene punktove ukrajinskih jedinica.

Kao rezultat borbenih dejstava, uništeni su komandno mesto, tenkovi i druga oklopna vozila Oružanih snaga Ukrajine.

Jedan od učesnika operacije izneo je detalje.

"Na današnjem borbenom dežurstvu dobili smo koordinate mesta gde se nalazi neprijatelj. Pripadnici grupe su se pripremili za zadatak. Proučeni su maršuta kretanja, stanje na tom delu fronta, karakteristike cilja i njegova lokacija. Priprema avijacione tehnike i poletanje su izvršeni brzo, kao i let po zadatoj ruti. Kada smo stigli do lokacije na kojoj se nalazio neprijatelj, stupili smo u komunikaciju sa operaterom za navođenje koji nam je potvrdio koordinate. Pucali smo zajedno sa posadom helikoptera Ka-52, posle čega smo krenuli ka sigurnoj zoni i vratili se. Od operatera smo dobili informaciju da je cilj pogođen", izjavio je vojnik sa nadimkom "Električar".

Vojna avijacija u toku Specijalne vojne operacije obavlja zadatke pratnje kolona, uništavanja oklopnih vozila, transporta desantnih jedinica, vojnog tereta, vazdušne podrške snagama koje izvršavaju zadatke u okviru specijalne operacije.