Ruska vojska oborila dva ukrajinska drona u Tulskoj oblasti

Jutros je osujećen pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad sa dve bespilotne letelice na objekte u Ruskoj Federaciji, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su ruski PVO sistemi uništili dve bespilotne letelice u tulskoj oblasti, prenose "RIA Novosti".

"Jutros je osujećen pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad sa dve bespilotne letelice na objekte u Ruskoj Federaciji. Ruski PVO sistemi su uništili obe letelice iznad regiona Tula", saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Prethodno su ruski sistemi PVO uništili ukrajinski dron iznad Belgorodske oblasti.

"Sinoć, oko 21.00 čas po moskovskom vremenu, osujećen je još jedan pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad bespilotnom letelicom na objekte u Ruskoj Federaciji. Bespilotnu letelicu je uništio sistem PVO na teritorija Belgorodske oblasti", navodi se u saopštenju.

U poslednje vreme ukrajinske vlasti sve češće pribegavaju terorističkim metodama, rekla je ranije portparolka ruskog MSP-a i objasnila da je to zbog očigledno neuspešne kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine, koju velikodušno sponzorišu SAD i druge zemlje NATO-a.

Teror kojim se koristi kijevski režim dodatno pogoršava ukrajinsku krizu i odlaže izglede za njeno mirno rešavanje, istakla je tada Marija Zaharova.