Rusija

Turski mediji: Sastanak Putina i Erdogana 4. septembra u Sočiju

U situaciji kada predsednik Ruske Federacije nije mogao da dođe u Tursku, naš lider će otići u Rusiju, objavio je kanal "Haberturk"
Turski mediji: Sastanak Putina i Erdogana 4. septembra u Sočijuwww.globallookpress.com © Michael Klimentyev/Kremlin Pool

Sastanak predsednika Turske i Rusije Redžepa Tajipa Erdogana i Vladimira Putina biće održan 4. septembra u Sočiju, javio je turski TV kanal "Haberturk", pozivajući se na izvore.

Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, govoreći o sastanku Putina i Erdogana, rekao da će se dvojica lidera uskoro sastati.

"RIA Novosti" su prenele da će Erdoganova poseta Rusiji biti održana pre samita G20 u Indiji. Zvanični predstavnik vladajuće partije Omer Čelik potvrdio je da će turski lider u bliskoj budućnosti posetiti Soči.

"U situaciji kada predsednik Ruske Federacije nije mogao da dođe u Tursku, naš predsednik će otići u Rusiju. Otkrićemo datum: predsednik Erdogan će posetiti Soči 4. septembra", objavio je turski kanal.

"Blumberg" je juče preneo da se očekuje da će se predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan sledeće nedelje sastati sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom u Rusiji kako bi razgovarali o oživljavanju crnomorskog Sporazuma o žitu, kažu dvojica turskih zvaničnika upoznati sa planovima.

Erdogan bi mogao da otputuje u Rusiju 8. septembra, pre svog planiranog puta u Indiju gde će prisustvovati samitu Grupe 20 u Nju Delhiju, kažu izvori za "Blumberg".

Turski predsednik je sa Putinom imao najmanje deset telefonskih razgovora tokom ove godine, uključujući i video-konferenciju kojom je obeležena isporuka ruskog goriva za tursku nuklearnu elektranu Akuju u aprilu ove godine.

image