Oboren dron na jugoistoku Moskovske oblasti

Ruske PVO snage u okrugu Voskresenski uništile su dron koji je leteo ka Moskvi, saopštio je gradonačelnik ruske prestonice Sergej Sobjanin

Bespilotna letelica koja je letela ka ruskoj prestonici uništena je u Podmoskovskom okrugu Voskresenski, nije bilo povređenih ili oštećenja, saopštio je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin.

"Danas su ruske PVO snage  u okrugu Voskresenski uništile dron koji je leteo ka Moskvi. Nije bilo žrtava i štete", rekao je Sobjanin.

Gradonačelnik je napomenuo da na licu mesta rade hitne službe.

Istovremeno, prema servisu Jandeks, broj odloženih letova na aerodromima Vnukovo, Domodedovo i Šeremetjevo u Moskovskoj oblasti porastao je na 59.

U poslednje vreme ukrajinske vlasti sve češće pribegavaju terorističkim metodama, rekla je ranije portparolka ruskog MSP i objasnila da je to zbog očigledno neuspešne kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine, koju velikodušno sponzorišu SAD i druge zemlje NATO-a.

Teror kojim se koristi kijevski režim dodatno pogoršava ukrajinsku krizu i odlaže izglede za njeno mirno rešavanje, istakla je tada Marija Zaharova.