Rusija

FSB: U Brjanskoj oblasti razbijena diverzantska grupa ukrajinskih obaveštajaca (VIDEO)

Svaki diverzant je sa sobom imao impresivan arsenal naoružanja
FSB: U Brjanskoj oblasti razbijena diverzantska grupa ukrajinskih obaveštajaca (VIDEO)www.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda/Global Look Press

Pripadnici ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) razbili su u Brjanskoj oblasti diverzantsku grupu ukrajinskih obaveštajnih službi koja je planirala da izvrši seriju terorističkih napada u Rusiji.

"FSB je u saradnji sa Federalnom službom Nacionalne garde i Ministarstvom unutrašnjih poslova 30. avgusta na teritoriji Rusije presekla delovanje ukrajinske diverzantsko-terorističke grupe, koju su činili pripadnici Služba bezbednosti Ukrajine, vojnici Glavne obaveštajne uprave i Službe za specijalne operacije Ministarstva odbrane Ukrajine", navodi se u saopštenju FSB.

Kako se ističe, cilj diverzanata bio je da izvrše serije terorističkih akata na objektima vojne i energetske infrastrukture.

"Tokom operativno-borbenih mera u Navlinskom okrugu Brjanske oblasti likvidirana su dva pripadnika grupe, petoro je privedeno, od kojih je troje ranjeno", dodaje se u saopštenju.

Navodi se da su dvojica militanata eliminisana, petorica privedena, a trojica povređena.

Svaki diverzant je sa sobom imao impresivan arsenal: mitraljeze američke proizvodnje sa uređajima sa prigušivačima, moćne eksplozivne naprave, veliki broj granata i patrona za oružje NATO-a i uređaje za noćno osmatranje.

image