Ruske snage sprečile teroristički napad, oboren ukrajinski dron u Brjanskoj oblasti

Sprečen je još jedan pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad bespilotnom letelicom na objekte u Ruskoj Federaciji, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane

Ruski sistemi PVO su oborili ukrajinski dron u Brjanskoj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Danas oko 10 časova po moskovskom vremenu, sprečen je još jedan pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad bespilotnom letelicom na objekte u Ruskoj Federaciji", navodi se u saopštenju.

Nema povređenih niti materijalne štete, na licu mesta su hitne službe, javio je guverner oblasti Aleksandar Bogomaz na Telegramu. 

Pritom, jutros su pripadnici ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) u Brjanskoj oblasti razbili diverzantsku grupu ukrajinskih obaveštajnih službi koja je planirala da izvrši seriju terorističkih napada u Rusiji.

Oružane snage Ukrajine redovno napadaju pogranične teritorije Rusije, koriste dronove i organizovane sabotaže. Stoga je u Brjanskoj, Kurskoj i Belgorodskoj oblasti na snazi žuti (visoki) nivo opasnosti od terorizma.

U poslednje vreme ukrajinske vlasti sve češće pribegavaju terorističkim metodama, rekla je ranije portparolka ruskog MSP i objasnila da je to zbog očigledno neuspešne kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine, koju velikodušno sponzorišu SAD i druge zemlje NATO-a.

Teror kojim se koristi kijevski režim dodatno pogoršava ukrajinsku krizu i odlaže izglede za njeno mirno rešavanje, istakla je tada Marija Zaharova.