Ruske snage odbile napad dronovima na Moskvu i Kurčatov u kome je nuklearna elektrana

U napadu na ruski grad u Kurskoj oblasti je oštećena administrativna i stambena zgrada, javio je guverner regiona

Ruske snage su sinoć u nekoliko ruskih regiona sprečile napad dronova. Oružane snage Ukrajine su nameravale da napadnu Moskvu, Kurčatov – grad sa nuklearnom elektranom, Pskovsku, Brjansku i Belgorodsku oblast, međutim, nije im pošlo za rukom. Ni u jednom regionu, prema preliminarnim podacima, nema žrtava, prenose "RIA Novosti".

Dva ukrajinska drona danas su napala rusi grad u kome se nalazi nuklearna elektrana Kurčatov u Kurskoj oblasti, oštetili su administrativnu i stambenu zgradu, detalji se preciziraju, javio je guverner regiona Roman Starovojt.

Na licu mesta se nalaze specijalne službe, procenjuje se šteta i utvrđuju se detalji, napisao je na Telegramu.

U ruskom gradu Kurčatovu koji se nalazi na nekih 70 kilometara od granice sa Ukrajinom, postoji nuklearna elektrana "Kurska".

Oružane snage Ukrajine redovno pokušavaju da napadnu pogranične i centralne delove Rusije, koriste dronove i organizovane sabotaže. Stoga je u Brjanskoj, Kurskoj i Belgorodskoj oblasti na snazi žuti (visoki) nivo opasnosti od terorizma.

Danas je u naselju Ljuberci uništen dron koji je leteo prema Moskvi, javio je na gradonačelnik ruske prestonice Sergej Sabjanjin.

Prema preliminarnim podacima, nema žrtava niti štete, napisao je Sobjanjin na Telegramu.

Ni u Pskovskoj oblasti nije bilo mirno, guverner je javio da je na nebu iznad regiona uništen nepoznati objakat.

U Brjanskoj oblasti su ruski sistemi PVO uništili ukrajinski dron, nema štete niti žrtava, napisao je šef regiona na Telegramu. I Belgorodska oblast je napadnuta, međutim, ruske snage su sprečile napad i oborile dron, nema žrtava niti štete, javio je guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov na Telegramu.

U poslednje vreme ukrajinske vlasti sve češće pribegavaju terorističkim metodama, rekla je ranije portparolka ruskog MSP i objasnila da je to zbog očigledno neuspešne kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine, koju velikodušno sponzorišu SAD i druge zemlje NATO-a.

Teror kojim se koristi kijevski režim dodatno pogoršava ukrajinsku krizu i odlaže izglede za njeno mirno rešavanje, istakla je tada Marija Zaharova.