Patrijarh Kiril: Gospod je vođa i kamen temeljac za vernike

Sve dok smo sigurni da upravo poštovanje Božjih zapovesti i Njegove reči određuje pravi put duhovnog, pa i svestranog razvoja ljudske ličnosti, zadržaćemo sposobnost da gradimo svoj život na tom kamenu temeljcu, poručio je poglavar Ruske pravoslavne crkve

Gospod je vođa vernika i "kamen temeljac" koji drži ljude na okupu, rekao je patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril  u besedi u Sabornom hramu Hrista Spasitelja, prenose "RIA Novosti".

"U davna vremena, kuće i hramovi su građeni od kamena, a na jednom mestu tih građevina trebalo bi da bude kamen-temeljac, prema kome su usmerene sve sile gravitacije. Isus Hristos je postao taj kamen koji čuva svet od raspada. A božansko rukovodstvo se doživljava kao božansko vođstvo. Gospod mora biti ispred svih, da bismo, gledajući u njega, išli njegovim putem. Tada Gospod postaje kamen temeljac za nas", kazao je ruski patrijarh.

Prema njegovim rečima, "vernici slede Gospoda, koji ih sve ujedinjuje".

"Sve dok smo sigurni da upravo poštovanje Božjih zapovesti i Njegove reči određuje pravi put duhovnog, pa i svestranog razvoja ljudske ličnosti, mi ćemo zadržati sposobnost da gradimo svoj život na ovom kamenu temeljcu, da izbegavamo sva iskušenja", poručio je poglavar Ruske pravoslavne crkve.