U Donjecku odata počast deci žrtvama ukrajinskog terorizma

Mladi aktivisti Donjecka položili su cveće na Aleju anđela, deci koja su postala žrtve terorističkih akcija ukrajinskog režima

U Donjecku su mladi aktivisti položili cveće na Aleju anđela i odali počast deci koja su stradala u terorističkim akcijama ukrajinskog režima, javljaju "RIA Novosti".

"Danas na dan borbe protiv terorizma, mladi aktivisti su položili cveće na spomenik deci koja su poginula od ukrajinskog terorizma. Kada počnu da granatiraju vrtiće, škole, to se više ne može nazvati samo nekakvim ratom, već više liči na terorizam", kazao je Dmitrij Konovalov, jedan od aktivista.

On je izrazio saučešće i podsetio na tragediju koja se dogodila dva dana ranije, kada je dete, devojčica od šest godina, poginula od novog granatiranja ukrajinskih trupa u centru Donjecka u blizini velikog tržnog centra.

Naime, Rusija svake godine 3. septembra obeležava Dan solidarnosti u borbi protiv terorizma. 

Ovaj dan je se poklapa sa tragičnim događajima koji su se odigrali od 1. do 3. septembra 2004. godine u gradu Beslan u Severnoj Osetiji, kada je više od 300 ljudi, uglavnom žena i dece, poginulo u nezapamćenom terorističkom napadu.