Ukrajinske snage za dan u regionu Zaporožja izgubile 140 vojnika

U blizini Rabotina uništeno je šest tenkova, jedan kamion i četiri drona

Ukrajinske oružane snage izgubile su tokom protekla 24 sata 140 vojnika i šest tenkova u blizini Rabotina u Zaporoškom regionu, rekao je guverner Zaporoške oblasti jevgenij Balicki.

"Tokom 24 sata neprijatelj je izgubio 140 vojnika izuzimajući troje ljudi koji su se predali. Takođe, uništeno je šest tenkova, jedan kamion i četiri drona", napisao je Balicki na svom Telegram kanalu, a preneo je TASS.

On je naveo i da je situacija u okolini Rabotina i dalje napeta kao i da je tokom noći primećeno kretanje grupa napadača od oko 20 ljudi, ali da su oni eliminisani.  

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je ranije da ukrajinske oružane snage od 4. juna bezuspešno pokušavaju da izvrše kontraofanzivu. Prema podacima vojne agencije, Ukrajina je tokom dva meseca izgubila više od 43.000 vojnika i oko 5.000 pojedinačnog različitog naoružanja, uključujući 26 aviona i 25 tenkova "leopard".

Ruski predsednik Vladimir Putin naglasio je da ukrajinska vojska nije uspela da postigne bilo kakav uspeh ni u jednoj oblasti.