Heroj Rusije: "Leopardi" lepo gore i prelepo lete na sve strane kad stanu na rusku minu

Oružane snage Ukrajine koje su opremljene vojnom tehnikom NATO zemalja imaju mnogo problema, a jedan od najvećih su im ruska minska polja, rekao je pukovnik Rustam Sajfulin

Nemački tenkovi "leopard" koje koriste ukrajinske trupe se prelepo razlete na sve strane kad naiđu na ruske mine, rekao je u intervjuu za "RIA Novosti" heroj Rusije, pukovnik Rustam Sajfulin, zamenik načelnika Tjumenske Više vojne inženjerijske komandne škole.

"Videli smo snimke kako 'leopardi' i borbena vozila pešadije eksplodiraju zbog naših protivtenkovskih mina, a upozoravali su nas da je taj 'lepopard' čudo mašina koja će da dođe i da samelje i smrska naše trupe. Međutim, videli smo da 'leopardi' lepo gore", rekao je oficir.

Ruski saperi imaju dovoljno mina za svakog "leoparda" i svakog "bredlija", naglasio je. "Čekamo ih, spremni smo", dodao je Sajfulin.

Oružane snage Ukrajine koje su opremljene vojnom tehnikom NATO zemalja imaju mnogo problema, a jedan od najvećih su im ruska minska polja, rekao je pukovnik i dodao da zbog toga trpe ogromne gubitke.

"Znamo mi za propise i normativu za postavljanje protivtenkovskih i protivpešadijskih mina, ali ne otkrivamo ih u potpunosti. Gledamo da im uvek ostavimo iznenađenje. Oni kao da ga namerno traže, i kad pronađu naše iznenađenje, ne mogu dalje da idu", rekao je.

Ruska minska polja postavljena su u skladu sa svim normama i pravilima duž cele linije fronta, naglasio je.

"Metode naših dedova iz vremena Drugog svetskog rata su i dalje veoma efikasne, nanose neprijatelju velike gubitke", dodao je.

Pukovnik Sajfulin je zadobio dve rane tokom Specijalne vojne operacije, komandovao je 40. inženjersko-saperskim pukom 41. kombinovane armije. Za hrabrost i herojstvo u izvršavanju borbenih zadataka odlikovan je zvanjem heroja Rusije.

Konkretno, u jednoj od borbi nastavio je da komanduje snagama koje su mu poverene uprkos teškim povredama i., uprkos neprijateljskoj vatri, uspeo je da obavi borbeni zadatak i pređe preko najveće reke u istočnoj Ukrajini, Severski Donjec.