Medvedev o elektronskim uslugama: Rusija modernija od većine razvijenih zemalja

Potrebno je da se još mnogo toga sredi i uradi kako bi građani novih regiona Rusije mogli u potpunosti da obavljaju javne usluge u elektronskom obliku, istakao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije

Rusija se od većine razvijenih zemalja sveta razlikuje po visokom nivou usluga koje se građanima pružaju u elektronskom obliku, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev.

"Generalno, naša zemlja ima bogato iskustvo u korišćenju usluga u elektronskoj formi, što nas izdvaja od većine zemalja na planeti, jer su takve usluge kod nas dostupnije i kvalitetnije nego u mnogim drugim razvijenim zemljama sveta", pojasnio je on na skupu o socijalno-ekonomskom razvoju i digitalizaciji javnih usluga u novim regionima.

Međutim, potrebno je da se još mnogo toga sredi i uradi kako bi građani novih regiona Rusije mogli u potpunosti da obavljaju javne usluge u elektronskom obliku, dodao je.

Govoreći o razvoju novih regiona, predsednik Rusije Vladimir Putin je krajem prošlog meseca rekao da ruske vlasti treba da iskoriste iskustvo Krima i Sevastopolja prilikom integracije novih subjekata u Rusku Federaciju.

Donjecka i Luganska narodna republika i Zaporoška i Hersonska oblast pridružile su se Rusiji u septembru 2022. godine.