Rusija

FSB sprečila teroristički napad na železnicu u Krimu, privedeno lice sarađivalo sa Kijevom (VIDEO)

Uhapšeno lice je prikupljalo informacije o lokaciji objekata i jedinica Ministarstva odbrane Rusije na poluostrvu i imalo skrovište sa improvizovanom eksplozivnom napravom
FSB sprečila teroristički napad na železnicu u Krimu, privedeno lice sarađivalo sa Kijevom (VIDEO)www.globallookpress.com © Kalashnikov Media/Instagram.com

Federalna služba bezbednosti Ruske Federacije (FSB) sprečila je na teritoriji Krima diverzantsko-teroristički akt na jednom od objekata transportne infrastrukture poluostrva, izveštava služba.

Privedeno je lice koje je po nalogu ukrajinske vojne obaveštajne službe nameravalo da u najmanju ruku ometa vojni transport - u pripremi je bio teroristički napad na objekat železničkog saobraćaja, pojašnjava služba.

Priveden je državljanin Rusije, stanovnik Sevastopolja, rođen 1978. godine, koji je, u saradnji sa ukrajinskom službom, prikupljao informacije o razmeštanju objekata i jedinica Ministarstva odbrane Rusije na poluostrvu.

Pripadnici službe su pronašli sklonište u kome je čuvao improvizovanu eksplozivnu napravu namenjenu za napad, napravljenu od plastičnog eksploziva strane proizvodnje, navodi služba i dodaje da je zaplenila "oružje".

Pokrenut je krivični postupak protiv pritvorenika, a sud je odredio preventivnu meru zadržavanja u pritvoru. Istraga se nastavlja, utvrđuju se sve okolnosti krivičnog dela i traže se druga lica koja su umešana.

image