Ambasador Jermenije u Moskvi pozvan na raport u Ministarstvo spoljnih poslova

Kako su naveli u Ministarstvu spoljnih poslova, Moskva "čvrsto veruje da Rusija i Jermenija ostaju saveznici, a svi dogovori o razvoju i jačanju odnosa biće sprovedeni u korist naroda obe zemlje"

Jermenski ambasador u Moskvi Vagharšak Harutunjan pozvan je na raport u rusko Ministarstvo spoljnih poslova zbog niza neprijateljskih poteza vlade njegove zemlje, objavilo je MSP.

Oni su naglasili da je poziv u vezi sa: početkom procesa ratifikacije Rimskog statuta Međunarodnog krivičnog suda, putu supruge jermenskog premijera Nikola Pašinjana u Kijev tokom kog je Ukrajini isporučena humanitarna pomoć, kao i vojnim vežbama u kojima će učestvovati američke trupe.

Ministarstvo je izrazilo zabrinutost i zbog hapšenja blogera Mikaela Badaljana i kolumniste "Sputnjika Jermenije" Ašota Gevorkjana na teritoriji te države.

Kako su naveli u Ministarstvu spoljnih poslova, Moskva "čvrsto veruje da Rusija i Jermenija ostaju saveznici, a svi dogovori o razvoju i jačanju odnosa biće sprovedeni u korist naroda obe zemlje".