Novi pokušaj napada na Krim: Uništeno osam ukrajinskih dronova i tri desantna čamca (VIDEO)

Ruska avijacija pogodila jurišne grupe ukrajinske neonacističke brigade "Azov"

Ruski PVO sistemi su tokom noći uništili osam ukrajinskih dronova iznad Crnog mora kod Krima, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Tokom noći 10. septembra zaustavljen je pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad bespilotnim letelicama avionskog tipa na objekte na teritoriji Ruske Federacije. Dežurni sistemi PVO uništili su osam bespilotnih letelica iznad Crnog mora kod obale Republike Krim", navodi se u saopštenju ministarstva.

Kako se dodaje, ruski avioni uništili su tri desantna čamca Oružanih snaga Ukrajine kod Zmijskog ostrva, koji su se kretali ka Krimu.

"Noćas su u zapadnom delu voda Crnog mora, severoistočno od Zmijskog ostrva, avioni pomorske avijacije Crnomorske flote uništili tri brza vojna čamca američke proizvodnje 'Vilard si fors' sa desantnim grupama Oružanih snaga Ukrajine koji su se kretali u pravcu krimske obale", istaklo je ministarstvo.

Ruska avijacija likvidirala jurišne grupe ukrajinske neonacističke brigade "Azov"

Ruska avijacija i artiljerija pogodila je jurišne grupe ukrajinske neonacističke brigade "Azov" u šumarskom području Serebrjanski, saopštio je načelnik pres centra grupe "Centar" Aleksandar Savčuk.

"U šumarskom rejonu Serebrjanski, ruska jurišna i vojna avijacija pogodila je jurišne grupe neonacističke 12. brigade 'Azov'", kazao je Savčuk.

On je dodao da su u krasnolimanskom pravcu ruske snage odbile tri pokušaja napada 63. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Osim toga, bombarderi grupe izveli su tri napada na dva neprijateljska komandno-osmatračka punkta u oblastima Červone Dibrove i Serebrjanke.

"Neprijatelj je izgubio do 50 vojnika, oklopno borbeno vozilo i kamionet", naveo je.

Savčuk je dodao i da su sistemi za PVO takođe oborili jednu ukrajinsku bespilotnu letelicu.