Medvedčuk: Zelenski Evropi donosi rat

Viktor Medvedčuk pisao je o ukrajinskom predsedniku, njegovim pokušajima da svet uvuče u globalni rat, i tome kako više ni sami Ukrajinci ne veruju Zelenskom, koji sada za svoje neuspehe pokušava da okrivi Zapad

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je sam svojim rukama uništio Ukrajinu, ali za to i dosadašnje neuspehe tokom Specijalne vojne operacije on pokušava da okrivi Zapad i tako se opravda pred svojim narodom, naveo je Viktor Medvedčuk, Putinov prijatelj, u autorskom članku koji je danas objavljen na sajtu smotrim.ru.

Medvedčuk tvrdi da narod Ukrajine ne veruje Zelenskom da je za njihov težak položaj kriv Zapad, i dodaje da je, prema zvaničnim podacima, podrška vlasti za poslednjih godinu dana pala sa 54 na 20 odsto, dok 77,6 odsto građana smatra da "predsednik snosi direktnu odgovornost za korupciju u vladi i vojnoj administraciji".

Upravo je ta korupcija, prema mišljenju 61,7 odsto ispitanika, glavni vojni problem Ukrajine.

Takvoj atmosferi, ukrajinski predsednik "danas pokušava da komanduje Zapadom kako bi se sakrio od odgovornosti pred svojim narodom za rušenje zemlje, za to što je izdao svoje birače i za nesposobnost da upravlja zemljom časno i efikasno", piše Medvedčuk. 

On dalje navodi da su, pak, takvi njegovi pokušaji, kao i oni da natera Zapad da ratuje za njegove lične političke ciljeve, naivni, iako u principu "za njega i nema drugog puta". Predsednik Ukrajine i nema drugu opciju da se spase, smatra ovaj bivši ukrajinski političar. 

Zelenski je "toliko zaljubljen u sebe, da je spreman da žrtvuje ne samo državu, svoj narod, koji je osudio na smrt i nevolje, već i narode Evrope, kojima donosi totalni rat". 

"Pitanje je vremena kada će to postati očigledno na Zapadu. Dalji rat dovešće do konačnog kraha državnosti Ukrajine, a zaustavljanje borbi - do uništenje režima Zelenskog", zaključuje on. 

Medvedčuk, takođe, ističe i da Ukrajinci nisu izgubili tradicionalne vrednosti, iako se na tome radilo, jer je 42 odsto ispitanika bilo protiv istopolnih brakova, dok je njih 33 odsto izrazilo stav da su kategorično protiv toga. Oko 22 odsto stanovnika još se nije odlučilo o tom pitanju. 

Zelenski je lično uništio slobodu govora, demokratiju i zakone, bez kojih bi bilo nemoguće zamisliti slobodno tržište, koje najveći broj Ukrajinaca danas želi.

A on je to učinio još davno pre početka borbi, podseća Medvedčuk, ali, kako kaže, spasavalo ga je to što je on za Zapad bio "njihov kučkin sin". Međutim, Zelenski "već odavno nije 'njihov kučkin sin', već jednostavno kučkin sin, koji uvlači Zapad u rat", zaključuje ovaj bivši ukrajinski političar.