Ruske snage uništile 19 ukrajinskih dronova iznad Crnog mora

Ruska vojska sprečila novi pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad na objekte u Rusiji

Kijev je bespilotnim letelicama pokušao da napadne objekte na teritoriji Rusije. Ruski PVO sistemi uništili su 19 bespilotnih letelica iznad Crnog mora i Krima i po jednu iznad Belgorodske, Kurske i Orljske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"U noći 20. na 21. septembar zaustavljen je pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad bespilotnim letelicama na objekte na teritoriji Ruske Federacije. Ruski PVO sistemi uništili su 19 ukrajinskih bespilotnih letelica iznad Crnog mora i teritorije Republike Krim, po jedan nad teritorijama Kurske, Belgorodske i Orljske oblasti", navodi se u saopštenju.

Oružane snage Ukrajine redovno gađaju pogranične teritorije Rusije, koriste dronove i organizovane sabotaže. Stoga je na Krimu, kao i u Brjanskoj, Kurskoj i Belgorodskoj oblasti na snazi žuti (visoki) nivo terorističke opasnosti.

U poslednje vreme ukrajinske vlasti sve češće pribegavaju terorističkim metodama, rekla je ranije portparolka ruskog MSP-a Marija Zaharova i objasnila da je to zbog očigledno neuspešne kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine, koju velikodušno sponzorišu SAD i druge zemlje NATO-a.

Teror kojim se koristi kijevski režim dodatno pogoršava ukrajinsku krizu i odlaže izglede za njeno mirno rešavanje, istakla je tada Marija Zaharova.