Rusija

Rusi oborili ukrajinsku raketu i dron iznad Krima, sprečen teroristički napad

Sistemi protivvazdušne odbrane su na vreme otkrili i uništili vođenu raketu i dva drona kijevskog režima kod zapadne obale poluostrva, javlja rusko Ministarstvo odbrane
Rusi oborili ukrajinsku raketu i dron iznad Krima, sprečen teroristički napadwww.globallookpress.com © MOD Russia/via Globallookpress.com

Ruske snage su danas oko 9:30 sprečile pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad navođenim raketama i dronovima na teritoriji Ruske Federacije, javlja rusko Ministarstvo odbrane.

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane otkrili su i uništili ukrajinsku vođenu raketu i dva drona kod zapadne obale Krima, navodi se u saopštenju.

Oružane snage Ukrajine redovno gađaju pogranične teritorije Rusije, koriste dronove i organizovane sabotaže. Sinoć su ruske snage sprečile još jedan pokušaj kijevskog režima da izvede terorističke napade uz pomoć dronova na teritoriji Ruske Federacije.

Oboreni su dronovi u blizini jugo-istočne obale Krimskog poluostrva i u Krasnodarskom kraju, javilo je Ministarstvo odbrane.

Ukrajinske vlasti sve češće i smelije pribegavaju terorističkim metodama, rekla je ranije portparolka ruskog MSP Marija Zaharova i objasnila da je to zbog očigledno neuspešne kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine, koju velikodušno sponzorišu SAD i druge zemlje NATO-a.

Teror kojim se koristi kijevski režim dodatno pogoršava ukrajinsku krizu i odlaže izglede za njeno mirno rešavanje, istakla je tada Marija Zaharova.

image