Rusija

Peskov: Razmatramo način Putinovog učešća na samitima G20 i APEK

Portparol Kremlja poručio je da će naknadno biti saopšteni datumi obraćanja ruskog predsednika, kao i formati njegovog učešća na predstojećim samitima
Peskov:  Razmatramo način Putinovog učešća na samitima G20 i APEKGettyimages.ru © Ian Walton / Staff

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da će saopštiti datume obraćanja ruskog predsednika Vladimira Putina Federalnoj skupštini i emitovanja Direktne linije, kao i način na koji će Putin učestvovati na samitima G20 i APEK-a. Direktna linija predstavlja tradicionalno novogodišnje obraćanje ruskog predsednika tokom kojeg on sumira dešavanja u godini koja je iza nas i odgovara na sva novinarska pitanja. 

"Obaveštavaćemo vas. Prilagođavamo se rasporedu predsednika koji je veoma dinamičan, jer je situacija dinamična. I čim odlučimo, reći ćemo vam", rekao je Peskov.

Portparol Kremlja je dodao da će obavestiti i o formatu Putinovog učešća na samitima G20 i APEK-a.

"Kremlj nastavlja da razgovara o različitim formatima učešća predsednika Vladimira Putina na samitu G20 u Indoneziji i Azijsko-pacifičkoj ekonomskoj saradnji (APEK) na Tajlandu", poručio je Dmitrij Peskov, dodajući da će konačna odluka biti naknadno objavljena.

Samit G20 održaće se na indonezijskom Baliju 15. i 16. novembra, dok će se APEK forum održati u Bangoku 18. i 19. novembra. Predsednik Indonezije Džoko Vidodo rekao je ranije da je 17 lidera već pristalo da dođe na samit i izrazio nadu da će učestvovati i predsednik Ruske federacije.

 

image