Rusija priprema arhivu zločina kijevskog režima nad decom

Čitav niz međunarodnih organizacija danas netačno prenosi informacije i učestvuje u izvrtanju ruskog stava, zbog čega Moskva priprema dokaze kako bi javnosti predstavila istinu

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je danas da prikuplja podatke o zločinima koje je Ukrajina počinila nad decom.

Moskva ističe da se danas netačne informacije na ovu temu koriste protiv Rusije, a u tome, kako navodi Ministarstvo, učestvuje čitav niz međunarodnih organizacija. Oni prenose "potpuno netačnu informaciju".

"Mi sada aktivno prikupljamo informacije, ocenjujemo situaciju s pravnog gledišta, i obraćamo pažnju na to kako se naš stav prikazuje na spoljnopolitičkoj areni, pošto se danas neprestano susrećemo sa apsolutnim izvrtanjem našeg stava", rekao je ambasador ruskog MSP-a za pitanja zločina kijevskog režima Rodion Mirošnjik. 

Inače, Rusija je nedavno uspostavila novu funkciju specijalnog ambasadora za pitanja zločina kijevskog režima kako bi dokumentovala sve nepravilnosti.

Prva osoba koja se našla na toj poziciji je baš Mirošnjik. On je ranije bio ambasador Luganske Narodne Republike u Rusiji. 

U sklop njegovih obaveza ulazi održavanje kontakta u ime MSP-a Rusije sa drugim federalnim i regionalnim organima vlasti, koji prikupljaju i analiziraju podatke o zločinima Ukrajine. Mirošnjik je zadužen i za pripremanje izveštaja o tome u koje će ući najteži zločini "protiv civila, vojnih zarobljenika, medicinskih radnika, novinara, sveštenika i tako dalje".