Kremlj: "Abramsi" neće ništa promeniti, i oni će goreti kao svi ostali

Portparol Kremlja govorio je o isporuci raketa ATACMS Ukrajini, poručivši da ruska vojska unapređuje svoje veštine u suprotstavljanju raketama sve većeg dometa

Ne postoji oružje koje može da promeni odnos snaga na bojnom polju i ishod Specijalne vojne operacije. Tenkovi "abrams" koji se isporučuju Kijevu su ozbiljno oružje, ali će i oni goreti kao i svi ostali koje je Zapad isporučio Kijevu, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Isporuka američkih tenkova ni na koji način ne može da utiče na suštinu Specijalne vojne operacije, na njen ishod. Ne postoji lek ni vrsta oružja koja može da promeni odnos snaga na bojnom polju. Takvog oružja nema", poručio je on.

Peskov je dodao da SAD nastavljaju da povećavaju svoje direktno učešće u sukobu u Ukrajini, a da ruska vojska unapređuje svoje veštine u suprotstavljanju raketama sve većeg dometa.

"Amerikanci nastavljaju da povećavaju svoje direktno učešće u tom sukobu. Ali svaki put, naša vojska unapredi svoje veštine i tehničke sposobnosti da se suprotstavi tim zapadnim projektilima", naveo je.

Bela kuća je ranije potvrdila da je prva serija "abramsa" stigla u Ukrajinu i da SAD nameravaju da isporuče ukupno 31 tenk. 

Sjedinjene Američke Države nastavljaju da povećavaju svoje direktno učešće u sukobu u Ukrajini, a ruska vojska povećava svoje veštine u suprotstavljanju raketama sve većeg dometa.

Istovremeno, kako je objavio "Vol strit džornal", ukrajinski zvaničnici smatraju da isporuka "abramsa" neće moći da promeni situaciju na frontu. 

Šef ukrajinske obaveštajne službe Kiril Budanov je takođe priznao da ovi tenkovi na liniji fronta "neće dugo trajati".