Samo od početka godine: Oružanim snagama Rusije pristupilo 325.000 vojnika po ugovoru

"Nastavljamo da radimo na dopuni oružanih snaga vojnicima po ugovoru i na praćenju borbene i vojno-političke obuke vojske", poručio je Dmitrij Medvedev

Više od 325.000 ljudi je potpisalo ugovore i tako je primljeno u službu u Oružanim snagama Ruske Federacije od početka godine, navodi zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev.

"Nastavljamo da radimo na dopuni oružanih snaga vojnicima po ugovoru i praćenju borbene i vojno-političke obuke vojske", poručio je Medvedev i podelio snimak sa sastanka na društvenoj mreži "VKontakte".

Medvedev se osvrnuo i na nedavnu posetu poligonu u blizini linije borbenih dejstava u Donjeckoj Narodnoj Republici. Poligon je posetio po komandi predsednika Rusije Vladimira Putina, navodi Medvedev i dodaje da je tamo razgovarao sa vojnicima i oficirima.

"Oni se trenutno obučavaju neophodnim tehnikama savremene borbe, usavršavaju se u vatrenoj obuci i koordinaciji", naveo je Medvedev i istakao da je inspekcija utvrdila da se obuka vojnika odvija na odgovarajućem nivou, borci pokazuju odlične borbene kvalitete, volju, čvrstinu i opštu rešenost za pobedu.

Tom prilikom je zahvalio Ministarstvu odbrane na kvalitetnom radu i visokom nivou discipline koja vlada na prvim linijama fronta.