Šojgu u inspekciji fabrike za taktičko raketno oružje: Moramo proizvoditi više

Ruski ministar odbrane posetio je korporaciju koja proizvodi taktičko raketno oružje i pregledao radionice preduzeća i tehnološki proces sklapanja visokopreciznog naoružanja. Ustanovio je da je proizvodnja povećana "ne u procentima, već čak nekoliko puta" i pohvalio rukovodstvo preduzeća za posvećen rad za potrebe države

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu proverio je kako se sprovodi državni odbrambeni nalog u korporaciji koja proizvodi taktičko raketno oružje u Podmoskovlju, javlja rusko Ministarstvo odbrane.

Uprava korporacije je ministra obavestila da postoji povećanje proizvodnje visokopreciznog oružja u odnosu na mart 2023. godine i to zahvaljujući modernizaciji proizvodnje, povećanju broja radnika, povećanju produktivnosti rada i prelasku na radni raspored od 24 sata svakog Božjeg dana.

U proteklih šest meseci, obim proizvodnje visokopreciznog naoružanja povećan je duplo, a za pojedine asortimane i do pet puta, navodi se u saopštenju. Kako je dodao ruski ministar, povećanje je neophodno zarad potreba vojske u zoni Specijalne vojne operacije.

Rukovodstvo je ruskom ministru pokazalo i najnovije modele naoružanja puštene u serijsku proizvodnju, dobijene u okviru operativnog razvoja i modernizacije visokopreciznog naoružanja.

Nakon obilaska proizvodnih linija, Šojgu je održao sastanak sa rukovodstvom preduzeća i relevantnim vojnim kontrolnim organima. Tu je saslušao izveštaj generalnog direktora o tome kako napreduje projekat stvaranja visokomobilnog višecevnog raketnog sistema opremljenog vođenim raketama sa povećanim preciznim karakteristikama i vođenom kliznom municijom.

"Računam da ćete tempo proizvodnje taktičkog avio naoružanja dodatno povećati u pojedinim oblastima", insistira Šojgu, ističući važnost novih vrsta naoružanja koje korporacija razvija i koje planira da pokrene u narednim mesecima, kao i važnost stručnjaka koji su iz različitih delova zemlje došli da rade u preduzeću.

"Sasvim mladi ljudi rade veoma ozbiljne i važne zadatke", ističe on.