Putin čestitao Si Đinpingu Dan NR Kine: Donosimo stabilnost širom sveta

Predsednik Rusije čestitao je kineskom kolegi 74. godišnjicu osnivanja Narodne Republike Kine i istakao da su odnosi Rusije i Kine u duhu sveobuhvatnog partnerstva i strateške interakcije

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Si Đinpingu 74. godišnjicu osnivanja Narodne Republike Kine, uz napomenu da se Kina pod njegovim rukovodstvom samouvereno kreće putem društveno-ekonomskog, naučnog i tehnološkog razvoja, prenose "RIA Novosti".

"Pod vašim rukovodstvom, Kina samouvereno ide putem jačanja svoje pozicije na svetskoj sceni i aktivnog učešća u rešavanju najvažnijih pitanja regionalne i globalne agende", istakao je Putin.

Odnosi Rusije i Kine su u prirodi sveobuhvatnog partnerstva i strateške interakcije. Saradnja Moskve i Pekinga je plodna u svim oblastima, države efikasno usaglašavaju napore u međunarodnim poslovima, ističe ruski predsednik.

Putin je uveren da će predstojeći pregovori između lidera zemalja tokom međunarodnog foruma "Pojas i put" doprineti daljem širenju konstruktivnih rusko-kineskih veza – "u korist naših prijateljskih naroda, zarad obezbeđivanja bezbednosti i stabilnosti na evro-azijskom kontinentu i širom sveta".

Pored toga, ruski predsednik je iskreno poželeo predsedniku Kine dobro zdravlje, prosperitet i svaki uspeh, a građanima Kine sreću i blagostanje.