Rusija

Ruski sistemi PVO oborili pet ukrajinskih dronova, sprečen teroristički napad kod Smoljenska

Kijevski režim pokušao je da izvede teroristički napad na teritoriji Ruske Federacije uz pomoć tri drona, ali su ruske snage uspešno reagovale
Ruski sistemi PVO oborili pet ukrajinskih dronova, sprečen teroristički napad kod Smoljenska© AP Photo/Libkos

Ruske snage sprečile su teroristički napad kijevskog režima oborivši tri ukrajinska drona koja su letela iznad teritorije Ruske Federacije, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Dronovi, čiji je cilj bio da izvrše teroristički napad, primećeni su oko 8 sati ujutru iznad teritorije Smoljenske oblasti, ističe Ministarstvo u saopštenju.

Međutim, ruski sistemi PVO su na vreme primetili i uništili tri ukrajinska drona.

Ovo nije bio jedini napad na Smoljensku teritoriju danas. Rusko Ministarstvo odbrane, javilo je nešto kasnije da je oko 9 časova usledio novi pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad uz pomoć dva drona.

I ovaj pokušaj je sprečen, dronovi su uništeni, potvrđuju iz vojnog resora.

Oružane snage Ukrajine redovno gađaju pogranične teritorije Rusije, koriste dronove i organizovane sabotaže. Stoga je u Brjanskoj, Kurskoj i Belgorodskoj oblasti na snazi žuti (visoki) nivo terorističke opasnosti.

U poslednje vreme ukrajinske vlasti sve češće pribegavaju terorističkim metodama, ukazala je ranije portparolka ruskog MSP Marija Zaharova i objasnila da je to zbog očigledno neuspešne kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine, koju velikodušno sponzorišu SAD i druge zemlje NATO-a.

image