Zaharova: Jermenija donosi odluke bez uzimanja u obzir javnog mnjenja

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova komentarisala je danas poslednje odluke jermenskog rukovodstva i istakla da one ne odgovaraju predizbornim obećanjima, a ni volji naroda

Prilikom donošenja odluka u Jermeniji rukovodstvo ne uzima u obzir javno mnjenje, kaže danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova za radio "Sputnjik".

Ona dalje ističe da odluke o kojima govori jesu bitne odluke od nacionalnog značaja za državu Jermeniju. U pitanju su, kako kaže, odluke koje su bitne ne samo danas, već koje su od istorijskog značaja, a tamošnje "vlasti ih donose ne oslanjajući se na javno mnjenje", odnosno, bez sprovođenja javnog glasanja.

Ono što jermenski zvaničnici danas čine je u suprotnosti sa svime što su obećavali pre izbora, poručuje portparolka MSP-a Rusije.

Podsetimo, parlament Jermenije juče je ratifikovao Rimski statut. To znači da će nakon stupanja na snagu ovog dokumenta Jermenija početi da se pridržava Međunarodnog krivičnog suda u Hagu. Ova instanca ranije je izdala poternicu za predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, zahtevajući od država-potpisnica njegovo izručenje, ukoliko bi ruski lider nekada posetio njihovu teritoriju.