Rusija

Peskov: Pre ili kasnije Ukrajincima će prestati da se sviđa što ih koriste na frontu

Portparol Kremlja odgovorio holandskoj ministarki odbrane Kajsi Olongren i najavio da će današnji govor predsednika Rusije biti veoma bitan i sadržajan
Peskov: Pre ili kasnije Ukrajincima će prestati da se sviđa što ih koriste na frontuwww.globallookpress.com © Petrov Sergey

Ukrajinci se i dalje koriste kao "jeftini vojnici", a namera da se borba vodi "do poslednjeg Ukrajinca" se ni ne skriva, ponavlja danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov i dodaje da smatra da će "pre ili kasnije Ukrajincima prestati da se sviđa kako ih koriste". 

Tako je Peskov prokomentarisao nedavnu izjavu holandske ministarke odbrane Kajse Olongren, koja je juče na Varšavskom bezbednosnom forumu poručila da je neophodno nastaviti podršku Ukrajini.

"To je jedna tipična izjava", na koju će Ukrajinci početi drugačiji da reaguju, kaže Peskov.

Portparol je danas, takođe, najavio predstojeće obraćanje predsednika Rusije Vladimira Putina u okviru foruma "Valdaj", rekavši da će govor biti bitan i veoma sadržajan, a govoriće o najbitnijim međunarodnim pitanjima. Više o prošlogodišnjem obraćanju Putina na tom forumu možete pročitati ovde.

image