Ubijeno dete novinara "Sputnjika" u napadu ukrajinskog drona na Belgorod

Četvorogodišnja Amina bila je ćerka novinara Hajbara Akifija, koji radi u avganistanskoj redakciji "Sputnjika", rekao je generalni direktor kuće "Rosija segodnja" Dmitrij Kiselev

Tri osobe, uključujući malo dete, poginule su, a dve su teško ranjene u napadu ukrajinske bespilotne letelice na rusku oblast Belgorod, rekao je guverner Vjačeslav Gladkov u četvrtak ujutro.

Prema rečima guvernera, protivvazdušna odbrana je presrela bespilotnu letelicu na putu ka glavnom gradu regiona, ali su njeni ostaci pogodili nekoliko stambenih zgrada i izazvali požar. Kako je rekao, dve kuće su potpuno uništene, a još dve su delimično oštećene.

"Nažalost, ima žrtava. Iz ruševina su izvučena tela dve osobe – muškarca i žene. Pretpostavlja se da se ispod ruševina nalazi dete", napisao je Gladkov na Telegramu.

Nekoliko sati kasnije, zvaničnik je potvrdio da je telo deteta izvučeno iz ruševina. Još dve osobe su zadobile povrede i hitno su prevezene u bolnicu u kritičnom stanju.

"Muškarac je u komi, ima opekotine disajnih puteva, gornjih i donjih ekstremiteta. Lekari procenjuju stanje žene kao teško, ima prelom donjeg ekstremiteta i potres mozga", dodao je Gladkov.

Rusko Ministarstvo odbrane potvrdilo je da je ukrajinski dron uništen iznad Belgorodske oblasti u sredu oko 23:50, ali se u kratkom saopštenju nisu pominjale žrtve niti materijalna šteta.

Kijev je poslednjih meseci pojačao napade na rusku teritoriju, pošto dugo najavljivana kontraofanziva ukrajinskih snaga nije donela značajnije pobede.

Poginula ćerka novinara "Sputnjika"

U današnjem napadu u Belgorodu ranjeni su novinar "Sputnjika" i njegova supruga, a njihova četvorogodišnja ćerka je umrla, preneli su mediji.

"Usled udara ukrajinske bespilotne letelice, naš radnik, 29-godišnji Hajbar Akifi, koji radi u avganistanskoj redakciji 'Sputnjika' i njegova supruga Ruskinja Olga teško su povređeni i nalaze se na intenzivnoj nezi", saopštio je generalni direktor medijske grupe "Rosija segodnja".

"Dogodila se ogromna tragedija", rekao je Kiselev, dodavši da su poginuli četvorogodišnja ćerka Amina, ali i roditelji Akifijeve supruge Olge.