Rusija

Lavrov: Zelenski je svima dosadio

Šef ruske diplomatije smejao se čitajući poruku rumunske senatorke koja preti svom predsedniku da ne sme da pusti Zelenskog u parlament
Lavrov: Zelenski je svima dosadio© Tanjug/Sergei Karpukhin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov izjavio je da je lider Ukrajine Vladimir Zelenski počeo da dosađuje Zapadu.

U insertu emisije "Moskva. Kremlj. Putin", koja se emituje na kanalu "Rusija 1", Lavrov u društvu pomoćnika predsednika RF za međunarodna pitanja Jurija Ušakova i pres-sekretara Kremlja Dmitrija Peskova čita s telefona komentar rumunske senatorke Dijane Šošoaka, koja je pozvala da se Zelenskom spreči ulazak u Rumuniju.

"Da, svima je (Zelenski) dosadio", rekao je diplomata smejući se, prenele su "RIA Novosti".

Rumunka se obraćala predsedniku Klausu Johanisu pre posete ukrajinskog predsednika: "Ako ga (Zelenskog) uhvatim u parlamentu, biće svašta! Da se ne usudite da ga pozovete ovde! Rumuni će morati da izađu na ulice i spreče ovog arogantnog, beskrupuloznog izdajnika svoje države, da uđe u našu zemlju."

Ranije su rumunski mediji, pozivajući se na izvore u Johanisovoj administraciji, izvestili o "specijalnoj poseti" Zelenskog rumunskom parlamentu, a za vreme zvanične posete toj zemlji, da bi je skupština potom otkazala. Inače, Zelenski je trebalo da se obrati rumunskim parlamentarcima.

image