Lider "Noćnih vukova" Hirurg za RT Balkan: Molimo se za mnogostradalno Kosovo (VIDEO)

Najveći međunarodni moto-klub "Noćni vukovi" završio je sezonu u Moskvi u subotu, kada su se molitveno setili bratskog srpskog naroda na Kosovu i Metohiji

Osnivač i predsednik "Noćnih vukova" Aleksandar Zaldostanov - Hirurg uputio je reči podrške i ohrabrenja srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, za koji su se bajkeri, zajedno sa monahinjama, pomolili u Novodevičinom manastiru.

Najveći međunarodni moto-klub "Noćni vukovi" završio je sezonu u Moskvi za vikend, na dan kada Ruska i srpska pravoslavna crkva proslavljaju Pokrov Presvete Bogorodice. Kako je za RT Balkan naglasio Aleksandar Zaldostanov - Hirurg, ovaj praznik je ispunio srca bajkera koji su se molili za Rusiju i Srbiju.

"Datum tradicionalnog zatvaranja moto sezone izabrali smo zajedno sa braćom Srbima, koji se sada bore na prvoj liniji fronta. Bore se motorima, ali češće golim grudima zatvaraju rupe iz kojih zlokobna tama pokušava da uđe u naš ruski svet", rekao je Hirurg za RT Balkan.

On je naveo da je prva stanica na dan zatvaranje sezone Novodevičin manastir, u kojem će se pomoliti zajedno sa monahinjama.

"Nekada davno čudesni Pokrov Presvete Bogorodice zaštitio je Konstantinopolj – podigla se bura i pokorila varvarske brodove i spasila stanovnike grada od smrti. I od duhovne smrti takođe. Isto tako i mi danas molimo da Presveta Bogorodica otera svu tamu koja se uvukla u Kijev, majku ruskih gradova, gde već trideset godina vodi đavolje, fašističko kolo", ukazao je Zaldostanov, ističući:

"Molimo se da Pokorov Presvete Bogorodice zaštiti mnogostradalno Kosovo od novih varvara. Da se ispune nade naroda o obnovi duhovnog i nacionalnog jedinstva, i srpskog i ruskog naroda." 

Igumanija manastira poklonila je Hirurgu knjigu koja je štampana u čast 500 godina manastira i tražila imena svih vukova kako bi se monahinje molile za njih, jer "njihova misija je jako važna".

Hirurg je, potom, uputio poruku ohrabrenja srpskom i ruskom narodu, poredeći Rusiju sa velikim motorom.

Kako je kazao, Rusija je ogroman motor koji donosi svetlost, "na kojem se krećemo, zagrlivši Spasitelja Boga".

"Krećemo se kroz jame, kroz propast, kroz crne rupe istorije gore ka vitlejemskoj zvezdi. Žarko želim da se sada svi zajedno pomolimo Presvetoj Bogorodici da u ova teška vremena, u ovo nedoba, celu našu Majčicu Rusiju pokrije svojim Pokrovom, i da pomogne u obnovi duhovnog i nacionalnog jedinstva. Isto to želim i našem bratskom srpskom narodu. To su bile moje misli danas dok sam stajao i slušao moleban za kraj sezone", naglasio je Hirurg.

Nakon molebana za bratske narode "Noćni vukovi" su se uputili u svoj veliki bajk-centar, gde su uz razne vratolomije na motoru i muziku proslavili zatvaranje sezone.

"Moskva je bila tesna za naše motore", napisao je Hirurg na Telgramu uz video "Noćnih vukova" koji prolaze ruskom prestonicom.

Osnivač i lider najvećeg međunarodnog moto-kluba "Noćni vukovi" Aleksandar Zaldostanov - Hirurg je ruski patriota i veliki prijatelj Srba i Srbije.

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin ga je 12. marta 2013. godine, odlikovao Ordenom časti za izuzetne zasluge u patriotskom vaspitanju omladine, učešću u spasilačkim akcijama i doprinosu u čuvanju sećanja na heroje Otadžbinskog rata.

"Noćni vukovi" su osnovani 1989. godine, a danas su najveći svetski moto-klub, sa više od 5.000 članova u Ruskoj Federaciji, bivšim sovjetskim republikama, Srbiji, Makedoniji, Bugarskoj, Rumuniji, ali i u raznim drugim krajevima centralne Evrope...