Izveštaj sa fronta: Rusi pogodili skladište ukrajinskog oružja u Hmeljnickom

Ruska vojska pogodila je aerodrom Starokonstantinov i skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja kao i skladišta avio-goriva, preciziraju iz Ministarstva odbrane

Ruska vojska je pogodila skladišta oružja ukrajinske vojske u oblasti grada Hmeljnicki, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Pogođen je aerodrom Starokonstantinov i skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja kao i skladišta avio-goriva, preciziraju iz Ministarstva.

Uništen je i centar za komunikaciju na aerodromu Mirgorod u Poltavskoj oblasti. Takođe, u rejonu naselja Sergejevka u DNR, pogođena je neprijateljska radarska stanica P-18 za otkrivanje i praćenje vazdušnih ciljeva.

Sa druge strane, ruski sistemi PVO oborili su dva lovca MiG-29 i jedan jurišni avion Su-25 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva kod Arhangelska u Hersonskoj oblasti i kod Dmitrovke i Zvonjeckog u Dnjepropetrovskoj oblasti.

Pored toga, PVO je presrela dve HIMARS rakete, a u prethodna dva dana je uništen čak 31 dron Oružanih snaga Ukrajine u oblastima DNR, Zaporožja i Hersona.

Ruska operativno-taktička i vojna avijacija, ruski dronovi, raketne snage i artiljerija ruskih vojnih grupa je u prethodna dva dana gađala neprijateljske pozicije u ukupno 119 oblasti, preciziraju iz Ministarstva.

Ruska vojska redovno napada ukrajinsku odbrambenu industriju, vojnu komandu i energetske objekte od 10. oktobra prošle godine, što, prema rečima ruskog predsednika Vladimira Putina, predstavlja odgovor na teroristički napad na Krimski most i druge napade na civilnu infrastrukturu u Rusiji.

Od tada svakodnevno u ukrajinskim regionima, ponekad i širom zemlje, odjekuju upozorenja o vazdušnim napadima.