Šojgu poručio odbrambenoj industriji: Iskoristite sve rezerve za proizvodnju artiljerije (VIDEO)

Ruski ministar odbrane ukazao je na važnost brze proizvodnje artiljerijskih sistema i municije u uslovima Specijalne vojne operacije

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu održao je sastanak o perspektivama razvoja i povećanju proizvodnje topovske artiljerije i višecevnih raketnih sistema (MLRS). 

Kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, Šojgu je ukazao na važnost brze proizvodnje artiljerijskih sistema i municije u uslovima Specijalne vojne operacije.

"U kontekstu Specijalne vojne operacije posebno je važno brzo popuniti zalihe naoružanja. Rešenje ovog problema direktno zavisi od sposobnosti preduzeća da povećaju proizvodnju topovskih artiljerijskih sistema, višecevnih raketnih sistema, kao i da minimiziraju vreme potrebno za njihovu isporuku trupama", rekao je Šojgu.

Kako je istakao, Vlada Rusije je dozvolila odbrambeno-industrijskom kompleksu da iskoristi sve rezerve za povećanje proizvodnje artiljerije, uključujući i mobilizacione kapacitete.

Ruski ministar je podsetio da je vojni resor pojednostavio proceduru zaključivanja ugovora, smanjio obim ispitivanja, smanjio zahteve za izbor komponenti, pod uslovom da se zadrži kvalitet finalnog proizvoda.

Kako je ministar odbrane izvestio sredinom avgusta na Moskovskoj konferenciji o međunarodnoj bezbednosti, Rusija je brzo povećala proizvodnju projektila i artiljerijskog naoružanja, oklopnih vozila i dronova.