Rusija

Rogozin: Rusija dobija najsavremenije oružje, pobeda neophodna

Bivši šef "Roskosmosa" poručio da pobeda neće biti laka, ali je neminovna - izdržaćemo, poručio je
Rogozin: Rusija dobija najsavremenije oružje, pobeda neophodnawww.globallookpress.com © Pavel Kashaev, Павел Кашаев

Bivši šef "Roskosmosa" Dmitrij Rogozin saopštio je danas za "RIA Novosti" da će ruske snage, koje ratuju sa Ukrajincima, za par meseci dobiti najsavremenije oružje, koje će im doneti pobedu nad Kijevom. 

Ruski vojnici u Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici čekaju povećanje obima novog dodatnog naoružanja i opreme odbrambeno-industrijskog tipa, rekao je on i dodao da je potrebno strpljenje, ali da je uveren da će ruske snage uspeti da izdrže ovaj period. 

"Ne sumnjam da ćemo pobediti. Biće veoma teško. Možda ne odmah, ali biće... Ne sećam se da je Rusija odjednom bila u ratu sa tako moćnom koalicijom visokotehnoloških zemalja i da se borila protiv naroda, koje je toliko zaglupljen propagandom", istakao je Rogozin.

Pobeda u Ukrajini neće biti laka, ali je ona neophodna da bi se sačuvala Rusija, dodao je. 

"Zbog toga, pomozite frontu, pomozite kako god možete - neko novcem, neko mozgom, neko fizički. Ko može da dođe ovde na front... Ovde je sve dobrodošlo".

Rogozin je napomenuo da je potrebno uzimati novo oružje, jer ono koje je dobijeno putem javne nabavke nije tako efikasno tokom rata - ono je podobno za vreme mira. 

"Zbog toga moramo da prestanemo da se igramo, da izvinete na izrazu, demokratije. Treba da se bavimo oštrim direktivama, odlukama o hitnom operativnom sprovođenju onoga što je danas zaista najpogodnije za pobedu na frontu", zaključio je on.

Bivši šef "Roskosmosa" prethodnih dana je postao šef grupe savetnika, koji u zoni specijalne vojne operacije pružaju vojno-tehničku podršku snagama u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. 

image