Rusija

Crnomorska flota uništila tri ukrajinska bespilotna čamca kod Sevastopolja

Na spoljnom putu Sevastopoljskog zaliva sprovodi se set minskih i protivdiverzionih mera, rekao je gubernator grada Mihail Razvožajev
Crnomorska flota uništila tri ukrajinska bespilotna čamca kod Sevastopolja© Aleksander Lyskin/Global Look Press

Tri bespilotna čamca Ratne mornarice Ukrajine otkrivena su u severnom delu Crnog mora. Na njih je pucano iz raketnih sistema, a u toku je rad na uklanjanju mina, saopštila je Crnomorska flota.

"Oprema za tehnički nadzor otkrila je tri bespilotna čamca ukrajinske mornarice u severnom delu Crnog mora. Područje, gde su bespilotni čamci otkriveni, pogođeno je protivdiverzantskim raketnim i bombaškim sistemima", navodi se u saopštenju.

Gubernator grada Mihail Razvožajev je na svom Telegramu saopštio da se u Sevastopolju preduzimaju mere za borbu protiv podvodnih diverzantskih snaga i sredstava.

Razvožajev je, takođe, tokom noći javio da Crnomorska flota odbija mogući napad podvodnih diverzantskih grupa ukrajinskih snaga kod luke u Sevastopolju.

Ukrajinske Oružane snage redovno granatiraju ruske pogranične teritorije, izvode napade bespilotnim letelicama i sprovode diverzije. U Sevastopolju i na Krimu je na snazi žuti nivo opasnosti od terorizma.

image