Rusija

Rusija dobila predloge o kontroli naoružanja od SAD: "Razmatramo ih"

Bez promena duboko neprijateljskog kursa Sjedinjenih Država prema Rusiji nemoguć je povratak dijalogu o strateškoj stabilnosti, uključujući temu strateškog ofanzivnog naoružanja, kaže zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov
Rusija dobila predloge o kontroli naoružanja od SAD: "Razmatramo ih"© TANJUG/The Federal Assembly of The Russian Federation

Rusija je dobila predloge od SAD za nastavak dijaloga o strateškoj stabilnosti i kontroli naoružanja. Predlozi se trenutno proučavaju, saopštio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

"Dobili smo predloge u pisanoj formi, ali u obliku nezvaničnog memoranduma. Sada ih analiziramo u međuresornom formatu. U predlozima Vašingtona nema elemenata novine. Rusija će odgovoriti u pravo vreme, ali prerano je reći na koji način", kazao je Rjabkov.

Prema njegovim rečima, Sjedinjene Države "predlažu da se dijalog o strateškoj stabilnosti i kontroli naoružanja stavi na sistematsku osnovu i da se to uradi izolovano od svega što se dešava, ali Rusija nije spremna na to".

"Smatramo da je bez promena duboko neprijateljskog kursa Sjedinjenih Država prema Rusiji nemoguć povratak dijalogu o strateškoj stabilnosti, uključujući temu strateškog ofanzivnog naoružanja, u formi koja je ranije praktikovana", dodao je Rjabkov.

image