Medvedev: Kopnena operacija Izraela imaće najkrvavije posledice, SAD žele da se rat nastavi

Zapad je veoma umoran od Ukrajine i sa entuzijazmom je prihvatio podršku Izraelu, smatra bivši ruski predsednik

Izrael nastavlja da odlaže kopnenu operaciju u Gazi, uglavnom pod pritiskom SAD i plašeći se gneva sveta. Ali nemojte se zavaravati, operacija će se izvršiti, i to sa najkrvavijim mogućim posledicama, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

"Moloh (jevrejski bog rata) uvek zahteva više žrtava, a ujedno će pokrenuti i 'mašinu međusobnog nasilja'. Uz to, Zapad je veoma umoran od Ukrajine, pa je sa entuzijazmom prihvatio da podržava Izrael. Čak je i novi predsednik Predstavničkog doma američkog Kongresa Majkl Džekson (izvinite, Majk Džonson, ali koga briga) naveo pomoć Tel Avivu kao svoj prvi prioritet", napisao je Medvedev na Telegramu.

Medvedev je dodao da je možda bolje rešenje da se nastavi proces bliskoistočnog rešavanja i konačno pokuša da se primeni Rezolucija Saveta bezbednosti UN broj 242 od 22. novembra 1967. godine.

"Možda nije loše i da se usvoji originalni plan podele Palestine usvojen 29. novembra 1947. rezolucijom 181 Generalne skupštine UN? Pitanja su, naravno, retorička. Sve u svemu, mnogo je interesantnije dati novac za tuđi rat koji se vodi daleko od Sjedinjenih Država. Rat mora da se nastavi…", zaključio je bivši ruski predsednik.