FSB privela saučesnika u atentatu na Carjova, Služba bezbednosti Ukrajine umešana (VIDEO)

Osumnjičeni je priznao saradnju sa SBU i počinjene nezakonite radnje. U njegovom stranu pronađene su eksplozivne naprave, fotografija političara, kao i mapa prilaza njegovoj kući i kancelariji. Protiv privedenog je pokrenut krivični postupak

Koordinator atentata na ruskog političara Olega Carjova bio je stanovnik Jalte, koji je, po instrukcijama Službe bezbednosti Ukrajine (SBU), pratio bivšeg poslanika Vrhovne rade Ukrajine i opremio skladište oružja koje je korišćeno prilikom atentata, saopštila je služba.

Osumnjičeni je priznao saradnju sa SBU i počinjene nezakonite radnje. Prilikom pretresa u njegovom stanu pronađena je i zaplenjena bomba, fotografija političara, kao i mapa prilaza njegovoj kući i kancelariji. Pored toga, pronađena su i sredstva za tajnu komunikaciju sa Ukrajincima, navodi FSB.

Pronađeni su i neoborivi dokazi o umešanosti ukrajinskih specijalnih službi u organizovanje ovog zločina, služeći se metodama sličnim delovanju međunarodnih terorističkih struktura, dodaju iz FSB-a.

Protiv 46-godišnji državljanina Ruske Federacije je pokrenut krivični postupak, istraga je u toku.