Izveštaj sa fronta: Rusi uspešno odbijaju neprijatelja i uništavaju vojnu tehniku

Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je rezultate borbi u zoni Specijalne vojne operacije za prethodna dva dana

Oružane snage Rusije u jednom danu oborile su dva ukrajinska aviona "Su-27" u DNR, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Uništile su i tri tenka ukrajinskih snaga, među kojima je i jedan "leopard", prilikom čega je likvidirano i 190 ukrajinskih vojnika na Donjeckom pravcu.

Na Kupjanskom pravcu odbijena su dva napada ukrajinske vojske i uništeno je skladište municije. Tom prilikom neutralisano je 245 pripadnika ukrajinskih snaga. Prilikom odbijanja neprijateljskog napada na Krasnolimanskom pravcu Ukrajina je izgubila oko 200 vojnika. Tada je uništen samohodni artiljerijski sistem britanske proizvodnje "AS-90".

U Harkovskoj oblasti Oružane snage Rusije uništile su i ukrajinsko skladište municije. Uz podršku Vadušno-kosmičkih snaga ruska vojska je uništila silu, kao i tehniku i opremu ukrajinskih snaga kod Kurdjumovke i Kleščejevke.

Na Zaporoškom pravcu ruske jedinice su uz podršku artiljerije i avijacije likvidirale pripadnike 33, 65, 117. i 118. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine nedaleko od naselja Rabotino i Verbovoje. Tom prilikom su uništena tri oklopna vozila, i neutralisano 80 ukrajinskih vojnika.

Ruski sistemi PVO oborili su osam neprijateljskih projektila sistema HIMARS i "uragan", vođenu bombu "JDAM" i neutralisane 48 urkajinskih dronova.