Moskva: Dobro poznat "Bandera stil" u neredima u Dagestanu

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova istakla je da je svrha takvih akcija zastrašivanje civilnog stanovništva i destabilizacija političke situacije u Rusiji

Organizovanje nemira na aerodromu u Mahačkali je primer subverzivnih aktivnosti ukrajinskih specijalnih službi, što je dobro poznat "Bandera stil", izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Još jedan primer subverzivnih aktivnosti ukrajinskih specijalnih službi bilo je podsticanje nedavnih nemira u Dagestanu. Skrenuli smo pažnju na takozvani prepoznatljivi 'Bandera stil', želju da se izvrše masakri na etničkoj osnovi i obračunaju se sa nevinim ljudima", kazala je Zaharova na današnjem brifingu.

Svrha ovakvih akcija, naglasila je Zaharova, jeste zastrašivanje civilnog stanovništva i destabilizacija mirne situacije u Rusiji.

Ona je istakla da je Ruska Federacija godinama živela u uslovima informacionog terorizma pod vođstvom kijevskog režima.

"Sve ovo, kao prvo, neće postići cilj koji je sebi postavio kijevski režim, a drugo, biće potisnut i za to će biti kažnjen", jasno je poručila Zaharova.

Masa ljudi probila se nedavno na pistu aerodroma u Mahačkali u Dagestanu nakon što je na taj aerodrom sleteo avion izraelske avio-kopmanije ''Red vings'' iz Tel Aviva. Saopšteno je da su oni koji su se probili verovatno tražili pristigle državljane Izraela i počeli su nemiri.