Izložba "Rusija", poligon za upravljanje dronovima

Za sledeću godinu u planu je otvaranje osam škola za upravljanje FPV dronovima, objasnio je jedan od instruktora

Na međunarodnoj izložbi i forumu "Rusija" u Moskovskoj oblasti, koji će trajati do 12. aprila, zahvaljujući instruktorima podmoskovske pilotske škole, gosti će moći da se oprobaju kao operatori dronova.

Kako je saopšteno iz pres službe gubernatora i regionalne vlade, jedan od instruktora koji pomaže da se shvati princip upravljanja FPV dronova je Vladislav Novikov.

On je objasnio da posetioci izložbe mogu da se oprobaju kao operatori drona koristeći profesionalne naočare i program-simulatore. Naveo je da su u Podmoskovlju već pokrenute škole upravljanja dronovima za mlade.

"Počeli smo da sarađujemo sa Junarmijom i već smo otvorili takve u Ščelkovu, Serpuhovu, Sergijevom Posadu i Kolomni, kao i u parku Patriot. Svi učesnici vojno-patriotskih klubova tamo uče apsolutno besplatno", naveo je Novikov i dodao da je za sledeću godinu u planu otvaranje još osam takvih škola.

Kompanija "Er sinema", koja je u njegovom vlasništvu, realizovala je veliki broj projekata, snimanje sportskih događaja, filmova, serija i svečanih događaja.

Da podsetimo, izložba je otvorena u subotu, na Dan narodnog jedinstva, i na njoj je svoja dostignuća predstavilo svih 89 regiona, kao i savezna ministarstva i resori, korporacije i javne organizacije.