Putin čestitao Dan radnika MUP-a Rusije: Cenimo vašu tešku i rizičnu službu državi i narodu

Ruski lider snimio je video poruku pripadnicima MUP-a, u kojoj im se zahvalio za službu, ali i podsetio da je od posebne važnosti njihov rad u nove četiri oblasti Ruske Federacije

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Dan radnika Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije i istakao da "danas, zbog pojave novih pretnji po nacionalnu bezbednost, u svetu koji se dinamično menja, ozbiljno rastu i zahtevi koji stoje pred svim radnicima MUP-a".

"To znači da svaki zaposleni treba da pojača rad u oblasti koja mu je poverena. Moram istaći da su prioriteti vašeg rada bili i ostali nepromenjeni. To su, pre svega, zaštita prava i legitimnih interesa naših građana, pouzdano obezbeđenje javne bezbednosti i nemilosrdna borba protiv kriminala", rekao je Putin u video obraćanju. 

Predsednik je posebno istakao i važnost kvalitetnog rada u nove četiri oblasti, koje su se prošle godine, nakon referenduma i odlukom građana, pripojile Ruskoj Federaciji:

"Vaš delotvoran rad u novim subjektima federacije je posebno važan: u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, u Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti. Pomoć radnika MUP-a ljudima i učešće u rešavanju njihovih pravnih, socijalnih i drugih problema su u ovom slučaju jednostavno nezamenljivi. Naši građani vas vide kao svoju zaštitu i podršku. A vaša dužnost je da učinite sve što je potrebno da ojačate veru ljudi u moć zakona i države, u trijumf pravde, i tako znatno doprineti uspostavljanju normalnog života na oslobođenim teritorijama".

Lider je skrenuo pažnju i na borbu sa ekstremistima, borbu protiv nezakonite migracije i trgovine narkoticima, ali i povećanje bezbednosti u saobraćaju i rad na otkrivanju ekonomskih malverzacija. 

"Želim da istaknem: država i društvo veoma cene vašu tešku službu, često povezanu sa rizikom", zaključio je on.