Putin uoči "Igara budućnosti": Rusija ima čime da se ponosi (VIDEO)

Za nas je sport mnogo više od takmičenja u snazi i veštini ili osnova zdravog, aktivnog načina života. To je put ka jačanju međusobnog razumevanja među državama i narodima, poručio je ruski predsednik učesnicima manifestacije "100 dana pre Igara budućnosti"

Sport u Rusiji je simbol ravnopravnosti i različitosti, a ne samo takmičenja, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin, u video obraćanju učesnicima manifestacije "100 dana pre Igara budućnosti", koje će se održati u Kazanju početkom sledeće godine.

"U Rusiji dobro razumemo vrednost različitosti, uključujući sport. Za nas je to mnogo više od takmičenja u snazi i veštini ili osnova zdravog, aktivnog načina života. Sport je simbol, oličenje pravde, ravnopravnosti i humanizma, put ka jačanju međusobnog razumevanja među državama i narodima", kazao je Putin.

Prema njegovim rečima, takmičenje "Igre budućnosti" će odjeknuti kod miliona ljudi i jasno pokazati da je harmonija inteligencije i fizičkog savršenstva jedan od apsolutnih prioriteta multipolarnog sveta u nastajanju.

Putin je istakao da "fundamentalni značaj sporta i principi olimpizma" čine samu filozofiju "Igara budućnosti", koji su već ujedinili predstavnike 50 država, kao i da je to tek početak.

"Ruska Federacija ima čime da se ponosi u raznim oblastima, u industriji, nauci, kulturi, sportu i u digitalnim tehnologijama, gde aktivno jačamo svoju poziciju. Dokaz za to je održavanje 'Igara budućnosti', fundamentalno novi sportski turnir zasnovan na lepoti tradicionalnih sportova i najnaprednijim inovativnim otkrićima", naveo je ruski lider i pozvao sve da učestvuju na tom sportskom festivalu.

U ruskom gradu Kazanju, početkom 2024. godine će se, prvi put u istoriji, održati međunarodno multidisciplinarno takmičenje "Igre budućnosti".

Moskva i Kazanj bili su domaćini ceromonija odbrojavanja dana do početka događaja, kojima su prisustvovali brojni zvaničnici i sportisti koji će se takmičiti.

Tim povodom, postavljeni su satovi, koji odbrojavaju još 300 dana do početka istorijskog, prvog održavanja "Igara Budućnosti".