Volodin u Pekingu: Razvijamo međuparlamentarne odnose Rusije i Kine (VIDEO)

Predsednik Državne dume razgovarao je sa predsednikom Stalnog komiteta Narodnog kongresa o zakonodavnim rešenjima pitanja bilateralne saradnje, u interesu naroda dveju zemalja

Predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin sastao se danas sa predsednikom Stalnog komiteta Narodnog kongresa Kine Džaom Leđijem i najavio razvoj novih formata koji će doprineti razvoju rusko-kineksih odnosa.

Razgovarali su o razvoju međuparlamentarnih odnosa Rusije i Kine, pre svega o pitanjima zakonodavne podrške odlukama Vladimira Putina i Si Đinpinga.

Volodin je naglasio da su odnosi Rusije i Kine sveobuhvatni, a dinamiku određuju šefovi država. Državnici dve zemlje, sa svoje strane, moraju da urade sve da obezbede zakonodavno rešenje pitanja bilateralne saradnje, u interesu naroda dveju zemalja, ističe Volodin na sastanku.

Predsednik i delegacija Državne dume je od danas do 23. novembra u zvaničnoj poseti Kini. Oni posećuju glavni grad – Peking, ali i Nanđing. Po dolasku u kinesku prestonicu, položili su venac na Spomenik narodnim herojima i posetili Muzej Komunističke partije Kine.