Rusija

Volodin: Oni koji su počeli sankcioni rat protiv Rusije i Kine sada trpe posledice

Gubitak suvereniteta dovodi do gubitka državnosti ističe predsednik Državne dume i ističe da se Rusija i Kina zalažu za multipolarni svet i pravičan svetski poredak, koji omogućava svim državama da zaštite svoj suverenitet i da se razvijaju u u skladu sa njihovim ciljevima i zadacima
Volodin: Oni koji su počeli sankcioni rat protiv Rusije i Kine sada trpe posledicewww.globallookpress.com © Icana News Agency/Keystone Press Agency

Države koje su započele sankcioni rat protiv Rusije i Kine trpe posledice tog rata, ukazuje predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin na sastanku sa profesorima i studentima Univerziteta Nandžing koji studiraju ruski jezik.

"Ako je 2012. godine, prema podacima Svetske banke, Kina bila druga, a Rusija šesta među svetskim ekonomijama, onda je krajem prošle godine Kina zauzela prvo mesto, Rusija je postala peta ekonomija u svetu i najveća u Evropi – evo rezultata neprijateljskih akcija", objašnjava on.

U proteklih 10 godina protiv Ruske Federacije je uvedeno preko 17 hiljada sankcija, dodao je Volodin i podsetio na pokrenute trgovinske ratove protiv Kine i uvedena ograničenja.

"Živimo u vremenu izazova, ali nisu problemi jedino sa čime se susrećemo. Ovo je i vreme prilika", navodi on.

Prednost državnog uređenja Rusije i Kine i ujedno ono što ih spaja je zadatak naveden u njihovim Ustavima, osnovnim zakonima, a to je izgradnja suverenih država, a takvih je danas malo, odgovara predsednik Državne dume na pitanje studenta šta je prednost državnog uređenja Rusije i Kine.

Rezultati koje su i Kina i Rusija ostvarile u velikoj meri postignuti su zahvaljujući njihovom suverenitetu, a svaki drugačiji pristup ne bi doveo do takvog napretka i rezultata, dodaje Volodin ističući značaj suvereniteta.

"Gubitak suvereniteta dovodi do gubitka državnosti, a na osnovu brojki i činjenica jasno je da nema mnogo država koje imaju apsolutni suverenitet. Pod suverenitetom se ne podrazumeva samo državnost, već i očuvanje običaja, tradicije, istorije, kulture, jezik – sve što određuje identitet nacije i veru", pojašnjava predsednik Državne dume.

Kada neka država izgubi suverenitet vremenom gubi i svoju istoriju i kulturu, jezik, a na taj način i sama država prestaje da postoji, objašnjava on i ističe da se Rusija i Kina zalažu za multipolarni svet i pravičan svetski poredak, koji omogućava svim državama da zaštite svoj suverenitet i da se razvijaju u u skladu sa njihovim ciljevima i zadacima.

Delegacija Državne dume koju predvodi Volodin boravi u Kini u zvaničnoj poseti od 21. novembra do danas. Volodin se u Pekingu sastao sa kineskim predsednikom Si Đinpingom i predsedavajućim Stalnog komiteta Narodnog kongresa Džaom Leđijem i drugim visokim zvaničnicima Kine.

image