Putin: Promocija duhovnih, moralnih i porodičnih vrednosti ključna za Rusiju

Predsednik Rusije poželeo je srećan rad učesnicima foruma "Majčino srce – srce Rusije" koji pružaju humanitarnu pomoć ruskim vojnicima u zoni SVO, zbrinjavaju ranjenike u bolnicama i rehabilitacionim centrima i neumorno posvećuju pažnju patriotskom vaspitanju mlađe generacije

Pitanja od nacionalnog značaja za Rusiju su podrška majčinstvu i deci, promocija duhovnih, moralnih i porodičnih vrednosti u društvu, poboljšanje demografske situacije i rešavanje gorućih problema u društvenoj sferi, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

U telegramu povodom otvaranja Sveruske konferencije "Majčino srce – srce Rusije" poželeo je učesnicima, gostima i organizatorima srećan početak rada.

Forum je okupio majke koje imaju više dece, supruge i majke učesnika Specijalne vojne operacije, staratelje siročadi, predstavnike dobrotvornih i volonterskih organizacija, naučnike, ličnosti iz oblasti kulture i vaspitače koji razgovaraju problemima ruskih žena danas.

"Učesnici foruma realizuju projekat koji ima za cilj unapređenje zdravlja građana, pružaju humanitarnu pomoć ruskim vojnicima u zoni SVO, zbrinjavaju ranjenike u bolnicama i rehabilitacionim centrima i neumorno posvećuju pažnju patriotskom vaspitanju mlađe generacije. Ovako značajna, višestruka aktivnost zaslužuje najdublje priznanje", poručio je predsednik Rusije.