Rusija

Kijev pokušao masovni napad dronovima na Moskvu i druge regione u Rusiji, oboreno 24 letelica

U Tulskoj oblasti, jedna od oborenih bespilotnih letelica pala je na jednu višespratnicu, usled čega je uništeno nekoliko prozora, od čijih staklića je lakše povređena jedna osoba
Kijev pokušao masovni napad dronovima na Moskvu i druge regione u Rusiji, oboreno 24 letelica© Tanjug/AP Photo/Sait Serkan Gurbuz

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane oborili su 24 ukrajinskih dronova u nekoliko napada tokom noći i jutra i tako sprečili Kijev da organizuje terorističke napade na teritoriji Rusije, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Devet ukrajinskih dronova je oboreno jutros iznad teritorije Moskovske, Tulske, Kaluške i Brjanske oblasti. Nešto kasnije sinoć je ruski sistem PVO oborio 11 ukrajinskih dronova iznad Moskovske, Tulske, Kaluške i Brjanske oblasti.

Još jedan neuspešan napad desio se danas u 9.30, oborena su četiri ukrajinska drona kod Brjanske, Smoljenske i Tulske oblasti.

Prema navodima gradonačelnika Moskve Sergeja Sobjanjina, prema preliminarnim podacima, žrtava u napadu nije bilo niti je nanesena veća materijalna šteta. Hitne službe su i dalje na mestima gde su dronovi pali, otkrivaju detalje o letelicama i napadu.

Samo u Tulskoj oblasti, jedna od oborenih bespilotnih letelica pala je na jednu višespratnicu, usled čega je uništeno nekoliko prozora, od čijih staklića je lakše povređena jedna osoba. 

Ukrajinske snage takođe su pokušale da izvrše masovan napad i na energetski sistem DNR, međutim, kako je naveo šef regiona DNR Denis Pušilin, neki od gradova su kratko ostali bez struje, međutim, snabdevanje električno energijom ubrzo je obnovljeno u mnogim mestima, a radovi na električnoj mreži se nastavljaju.

image