Rusija

Puškov odgovorio Berbokovoj: Ne žele sve članice Ukrajinu u Evropskoj uniji

Ulazak Ukrajine u Evropsku uniju će potkopati finansijsku poziciju i jedinstvo unije, a možda čak i postane izvor njenog raskola, ukazuje senator Ruske Federacije
Puškov odgovorio Berbokovoj: Ne žele sve članice Ukrajinu u Evropskoj unijiGetty © Photo by Sean Gallup

Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok zaboravlja da Nemačka nije sama u Evropskoj uniji, i da se sastoji od 27 država, a ne sanjaju sve članice EU o ulasku u blok sa Ukrajinom, koja je u žalosnom stanju, ukazuje senator Aleksej Puškov.

Ulazak Ukrajine u Evropsku uniju će potkopati finansijsku poziciju i jedinstvo unije, a možda čak i postane izvor njenog raskola, a neće nimalo ojačati EU, kako tvrdi Berbokova, navodi senator.

Prema njegovim rečima, "samouvereni ton" nemačke ministarke govori o postojanju "moćnog krila" u EU, koje će "iz ideološkog fanatizma i iz političkih razloga" pokušati da uvuče Ukrajinu u EU.

"Postoje snage na Zapadu, na čelu sa Vašingtonom, koje će ciljano raditi sa evropskim vladajućim krugovima, pokušavajući da ubede one koji se ne slažu da je prijem Ukrajine od vitalnog značaja za Zapad. Naravno, Evropljani će platiti za ovo, a ne SAD", rezimirao je Puškov.

Evropska komisija je ranije preporučila početak pregovora o pristupanju EU sa Ukrajinom i Moldavijom i uslovila pregovarački okvir ispunjavanjem nekoliko uslova Kijeva i Kišinjeva. Šefica EK Ursula fon der Lajen izjavila je da stvarni trenutak prijema Ukrajine u Evropsku uniju zavisi od reformi i principa davanja članstva "po zaslugama".

image