Rusko Ministarstvo odbrane: Oborene dve rakete iznad Azovskog mora

Ruski sistemi PVO su iznad Azovskog mora na vreme otkrili i uništili dve ukrajinske rakete S-200 modifikovane za napad, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane

Kijevski režim je pokušao da izvede teroristički napad koristeći protivvazdušne rakete S-200 modifikovane da gađaju kopnene ciljeve na teritoriji Ruske Federacije, saopštilo je rusko Ministarsvo odbramne.

Nije im pošlo za rukom. Ruski sistemi PVO su na vreme otkrili i uništili dve ukrajinske rakete u vazduhu iznad Azovskog mora, potvrđuju iz Ministarstva.

Sve se odigralo jutros oko 9 časova, ili u 11 po lokalnom vremenu.

Oružane snage Ukrajine redovno gađaju pogranične teritorije Rusije, koriste dronove i organizovane sabotaže, i u retkim služajevima modifikovane S-200 rakete, uglavnom za napad na Krim. Stoga je u Brjanskoj, Kurskoj i Belgorodskoj oblasti na snazi žuti (visoki) nivo terorističke opasnosti.

U poslednje vreme ukrajinske vlasti sve češće pribegavaju terorističkim metodama, ukazala je ranije portparolka ruskog MSP Marija Zaharova i objasnila da je to zbog očigledno neuspešne kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine, koju velikodušno sponzorišu SAD i druge zemlje NATO.